سیستم خنک کن غیر مستقیم

معرفی کلی

در نیروگاه های حرارتی نیاز است تا بخار خروجی از توربین فشار پایین (LP) در داخل کندانسور به مایع تبدیل شود. بنابراین همواره چالش انتخاب یکی از گزینه های کندانسورهای هوا خنک (ACC)، سطحی یا تماس مستقیم (جِت) به عنوان سامانه اصلی خنک کاری نیروگاهی مطرح است.
در کندانسورهای سطحی و تماس مستقیم آب خنک شده برگشتی از برج ( تَر یا خشک) می تواند انرژی مورد نیاز جهت تغییر فاز بخار به مایع را تامین نماید. با توجه به اهمیت کاهش مصرف آب، انتخاب سیستم خنک کن از نوع خشک یکی از اولویت های مهم محسوب می¬شود، بخصوص اگر سایت مورد نظر نیروگاه در مناطق داخلی کشور و دور از حوزه های آب خیز باشد.
با وجود اینکه می توان ترکیب برج خنک کن خشک هلر و کندانسور سطحی را به عنوان سامانه اصلی خنک کن نیروگاهی به کار گرفت، اما به لحاظ فنی و اقتصادی مناسب ترین ترکیب در سیستم خنک کن خشک، انتخاب کندانسور تماس مستقیم (جِت) با برج خشک از نوع هلر است.
آب گرم ورودی به برج خشک هلر و مبدل های حرارتی پیرامون آن ( موسوم به دلتاها) باعث گرم شدن هوای داخل برج می شود. هوای گرم شده داخل برج چگالی کمتری داشته و اختلاف چگالی آن با لایه های بالاتر، در نتیجه باعث ایجاد یک نیروی شناوری به سمت بالا می شود.
این موضوع در نهایت منجر به آن شده تا حجم قابل توجهی از هوای خنک پیرامون برج به داخل برج مکش شده و پس از عبور از میان مبدل های حرارتی فین دار به تدریج گرم تر شده و از قسمت بالای برج خارج شود. علت ارتفاع زیاد این برج ها نیز همین موضوع است تا بتوان نیروی محرکه طبیعی به وجود آمده آن را تقویت نمود. بسته به دبی آب گرم ورودی به برج ها، ظرفیت تولید نیروگاه و درجه حرارت محیط در شرایط مختلف نیاز است که جریان آب ورودی به برج بین 8 تا 12 درجه سانتیگراد خنک شود.
جهت تحقّق هر چه بهتر این هدف، ایجاد سیستم هوابندی مناسب به وسیله‌ی ورق‌های آلومینیوم از اهمیّت خاصی برخوردار است. طوری که نشت هوا به داخل برج اتفاق نیافتد. بنابراین نیاز به دانش طراحی و ساخت و نصب این سازه امری اجتناب ناپذیر است.
پیچیدگی های موجود در ساخت و نصب سازه این برج خنک کن همراه با ملاحظات مربوط به انجام کلدینگ و فندانسیون آن، باعث شده تا تعداد بسیار محدودی از شرکت های مهندسی بتوانند در این زمینه فعالیت کنند. شرکت مهندسی سپاهان مپنا تنها شرکت تولیدی و مهندسی در گروه مپناست که قابلیت تامین، ساخت و نصب این نوع از سازه های عظیم فلزی را داراست.
طراحی صورت گرفته برای برج های خنک کن در پروژه های انجام شده توسط شرکت سپاهان مپنا از نوع سازه فضایی است. این طراحی باعث شده تا ساخت و اجرای این پروژه نسبت به سایر پروژه های انجام شده مشابه، کاملا متفاوت باشد. استفاده از این سازه خاص باعث پیچیده شدن شرایط مدلسازی و افزایش دقت ساخت قطعات می شود. اما مزیت های زیادی از جمله استحکام بهتر در مواجه با بارهاي ديناميكي همچون زلزله و باد دارد. به علاوه اینکه متریال این نوع از سازه ها قابلیت بازیافت تقریبا صددرصدی را دارد.
در کنار این موضوع، این شرکت توانسته در کنار تجربیات برآمده از سایر پروژه ها، دانش فنی مربوط به طراحی، انتخاب و تامین و نصب انواع سیستم های خنک کن خشک، تر و هایبرید را بومی سازی کند.

از این رو این شرکت آمادگی کامل در ارائه خدمات مهندسی در حوزه طراحی، تامین و ساخت انواع سامانه های خنک کن را داراست.

توضیحات فنی:

o وزن: 2250 تن

o متریال : S235JR

o مشخصات ابعادی: قطر پایین برج 110 متر ، قطر بالای برج 70 متر

o سایر مشخصات: بسته به ظرفیت نیروگاه، ظرفیت حرارتی برج خنک کن خشک و در نتیجه اندازه کلی برج و به طور خاص ارتفاع آن دچارتغییر می شود.

سوابق اجرایی:

DRY COOLING TOWERS (HELLER)uniteWeight Unit year
JAHROM31450 ton96
HAMEDAN12250 ton97